OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 Okulumuz 1989 yılında Fatih ilkokulu adı ile ilk defa eğitim öğretime açılan iki derslikli bir okul olarak hizmete açılmıştır.

Okulumuz Yeni Mahalle sakinleri tarafından okulun yapılması için devlete hibe edilen bin beş yüz metre kare arsa üzerine yapılmıştır. 2004 yılında mahalle sakinleri teklifi ile Valilik tarafından yeni bina yapılmış olup, okulun adı Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz 2004 yılında iki derslikli eski bina yıkılarak yeni bina yapımına başlanmış aynı yıl yapımı tamamlanarak 18.10.2004 tarihinde dönemin Valisi Sayın Erdoğan GÜRBÜZ tarafından törenle açılmıştır.2004 eğitim öğretim yılında hizmete açılan okula yeni mahalle tugay yolu üstünde ikamet eden ve Sermaye Piyasası Kurulu İlköğretim okulunda okumakta olan öğrencilerin nakledilmesi ile 359 öğrenci 2´li öğretim ile eğitim öğretime başlanmıştır.

Okulumuz zemin kat artı iki kat olup üç katlı yapılmıştır. Okulumuzda başta sekiz derslik ile eğitim öğretime başlanmış olup daha sonra bir dersliği Fen Bilimleri Laboratuvarına çevrilmiştir.

Okul anasınıfı dahil yedi derslik olarak eğitim hizmetine devam etmektedir. Okulumuz açıldığı ilk yılda OKS´de il birincisi çıkararak başarısını göstermeye başlamış ve bu başarıyı devam ettirmeyi temel ilke edinmiştir. Okulumuz bir müdür iki müdür yardımcısı iki anasınıfı öğretmeni, altı sınıf öğretmeni sekiz branş öğretmeni bir memur ve üç hizmetli ile ikili tam zamanlı olarak eğitim öğretime devam etmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi